Source of Freedom

Live Music by
Source of Freedom

Eline : vocals, violin, saxophone, chrotta
Abrahim : vocals, percussion
Mark : vocals, guitar, percussion
Paul : piano, percussion
Erik : guitar, percussion
Bahar : gui-dance, vocals

Eline van der Linden
 Mijn passie is muziek, mijn missie is mensen muziek laten beleven! Dit doe ik als muziektherapeut, maar ook als uitvoerend muzikant.
 Tijdens Ecstatic Dance Live speel ik met de band Source of Freedom. Ik neem het liefst al mijn instrumenten mee en speel afwisselend op viool, sopraan saxofoon, chrotta(cello), oceandrum, klankschalen, koshi windchimes, stem, djembe en andere percussie instrumenten.
 Onze muziek is gebaseerd op een vorm van improvisatie en ik laat me tijdens Ecstatic Dance Live dan ook graag door de dansers inspireren. Meestal eindig ik zelf, dansend en spelend op mijn saxofoon, tussen de dansers. Dit zijn voor mij de mooiste momenten, waar dans en muziek elkaar ontmoeten. Waar mensen elkaar ontmoeten!
^eline

Jan Abrahim Vos
 Ik vind het geweldig om voor een groep dansers te mogen spelen. Eigenlijk doe ik dat al vanaf het begin dat ik percussie begon te spelen. De lessen die ik kreeg bestonden o.a. uit het begeleiden van Afrikaanse dans.
 Wat er nu is toegevoegd is dat we improviseren, waardoor we mededeelnemers zijn geworden.
 Improviseren is voor mij een meditatie/afstemming op het nu/ het lege midden. Een uitnodiging om aanwezig te zijn met dat wat er is en er expressie aan te geven. Als we die intentie binnen de structuur van de workshop aan de dansers kunnen overbrengen is het voor wat mij betreft geslaagd. De structuur van de workshop kan de dansers lichamelijk emotioneel en spiritueel openen voor deze intentie. Door het volledig zijn met wat er is, verankerd in het lijf, stromend in de beweging, kunnen we de eenheid ervaren, met onszelf en in verbinding met anderen. 
^abrahim

Mark Sticious
 Ik ben Mark, muziek is mijn passie. Ik speel diverse instrumenten in meerdere formaties. De akoestische gitaar is mijn grote favoriet. Wanneer er mensen gaan dansen op live gespeelde muziek, dat is het mooist, dan kom ik in de zone. Het liefst speel ik ritmisch en lyrisch op mijn gitaar, maar ik houd ook veel van percussie, trommelen, didgeridoo spelen en zingen. Andere geluiden waar ik van hou zijn mijn dochter die zingt, het gerol van een skateboard over de stoep, het ruisen van de zee, het geluid van onderweg zijn...
^mark

Paul Mertens 
 Het samen afstemmen en improviseren in de band is voor mij een nieuwe en spannende ontdekkingsreis. Ik ben namelijk van huis uit gewend aan vooral klassieke klanken en vormen, en solo-spel.
 In de band luisteren wij naar elkaar, de dansers, de stilte, onze instrumenten, het moment en scheppen een soort landschap waarin de dansers mee kunnen gaan ontdekken, spelen en ont-moeten. Ik speel vooral toetsen en djembé, maar grijp ook eens graag iets anders vast. Ik vind het heerlijk om ook af en toe zelf mee te dansen. Op de foto hieronder improviseerde ik voor een groep tango dansers.
^paul

Erik
 Na eerdere gastoptredens waar een zekere klik met de rest van Source of Freedom duidelijk aanwezig was ben ik nu ook uitgenodigd om me aan de gelederen toe te voegen.
 Normaliter ben ik gewend om mijn muzikaliteit te uiten in oefenruimtes en studio's met synthesizers en elektrisch versterkte instrumenten.
 Dat mag ik hier allemaal thuis laten, bij ecstatic dance gaan we weer helemaal terug naar de basics, echte instrumenten met snaren en vellen en echte ruimtes met allemaal hun eigen akoestiek.
 Op deze manier spelen voor een groep met vaak zeer enthousiaste dansers is echt een unieke ervaring.
^erik